Perstomo

Tendinta clinicilor spre practica comuna-Interviu realizat de Komet

parteneriatul dentar

Tendinta clinicilor spre practica comuna

Interviu cu dr. Markus B. Keiner, dr. Anja Melina Heiß (Clinica Kirchberg, Andernach) și Managerul de vânzări Komet Volker Tasche.

De la solist la orchestră?

Procentul de dentiști angajați crește semnificativ. Dr. Markus B. Keiner, dr. Anja Melina Heiß (Kirchberg-Klinik, Andernach) și managerul de vânzări Komet Volker Tasche comentează tendința actuală.

Ați fondat Clinica Kirchberg . Care au fost motivele dvs. pentru o structură extinsă de practică și angajare a colegilor?

Dr :
A fost visul meu de îngrijire integrată. Asta înseamnă planificarea securității și a competenței în toate disciplinele.

Avem un total de zece stomatologi la Clinica Kirchberg: șapte angajați, un medic asistent și un doctor. Suntem hotărâți și eu ca partener al MVZ. Cuplat cu condițiile spațiale și tehnice, tratăm și cazuri complexe dentare sub un singur acoperiș.

Pacienții au personalul lor dentist stomatolog . Planul de tratament este rezultatul expertizei tuturor colegilor.

Orice măsuri speciale (de exemplu, implantarea) vor fi făcute de specialiștii noștri locali.

Deci, lanțul nostru valoric rulează de la A la Z, deci nici un pacient nu trebuie să meargă la o adresă externă. O astfel de competență nu poate fi realizată într-o singură practică. Dar asta a fost pretenția mea.

În opinia dvs., care factori determină creșterea formelor comunității dentare?

Dr:
Cred că principalul motiv este legat de echilibrul între viața profesională și viața generației Y.

Principalele lor cerințe sunt mai multă libertate, posibilitatea de auto-realizare și mai mult timp pentru familie și timp liber. Nu mai vor să subordoneze totul profesiei. În același timp, slujba ar trebui să fie plină de sens. Fiind angajat într-o practică de grup, aceste dorințe se află sub un singur acoperiș.

Volumul ridicat al investițiilor este eliminat, face parte dintr-o gamă largă de servicii, este o practică comună și beneficiază de premise, personal, echipamente moderne etc. În 20 de ani vor exista încă practici unice, dar nu toți tinerii dentiști pot prelua una astfel, disponibilitatea orară asociată.

Pe scurt, Generația Y nu dorește să curețe zilnic până la ora 20:00,

Dr :
Cu mai mulți dentiști, am răspândit orele de lucru. Toată lumea are timpul lor de lucru, ținând cont de dorințele personale. Aceasta înseamnă mai multă flexibilitate pentru stomatologii noștri și orele prelungite ale pacientului.

Komet:
De asemenea, trăim in era serviciul non-stop . Ne îndeplinim fiecare dorință cât de repede putem.

Dr :
Programul de lucru extins este unul din multele motive pentru care, ca centru de competență, aveți o poziție de plecare mult mai bună în competiția pentru pacienți.

Prezentarea externă este una complet diferită!

De altfel, acest lucru se aplică și cooperării cu băncile. Criteriile de creditare au devenit foarte stricte. Pot spune că opțiunile noastre de finanțare au crescut de-a lungul anilor, pentru că acum avem un parteneriat cu băncile.

Operatorul unei singure practici, în special începător, este expus unui risc de investiții mult mai mare. Într-o relație de angajat, el eludează acest lucru destul de elegant. El începe direct cu a face bani fără alte obligații financiare.

În plus, el nu are balast conducerea practică.

Dr :
Să nu uităm creșterea procentului de dentiști feminini care, în calitate de angajați, își pot coordona locul de muncă mult mai bine cu familia.

Cu dvs., liberalizarea dreptului profesional a fost un trailblazer. Care sunt beneficiile?

Dr :

În 2016, am fost al doilea în Renania-Palatinat și ne-am format ca un GbR pentru a primi munca liberă a angajaților noștri.

Numai în acest mod putem să ne potrivim diversității  cu o structură clară de conducere.

Dr :
Singurul titlu ca „centru” a lucrat deja ca un magnet cu noi. Pacienții se așteaptă exact la efectele de rețea din spatele termenului.

Niciunul nu a fost descris inițial cu alimentarea integrată. Vrei să știi responsabilitatea pentru îngrijirea lor dentară îmbinată cu noi.

Komet:
„Gruparea” este cuvântul cheie. Pentru că medicul dentist este același.

De aceea, oferta noastră „Totul dintr-o singură sursă” are sens mai ales în practicile de grup. În loc de ordine împrăștiate: sortare completă cu caracter de sistem. În loc de confuzie: o adresă. Este același principiu.

Cum face Komet Dental, ca un producător major de instrumente rotative, să răspundă nevoilor practicilor de grup?

KOMET:
Destul de mult: Există siguranța , există  calitate și sterilitate a produselor noastre.

Și există nivelul nostru extrem de ridicat de servicii: de specialitate cu caracter personal , Digidental, nu oferim nici un produs fără materiale informative, exemple de aplicații, video pentru managementul igienei, etc, livrare completă în termen de 24 ore.

Medicul dentist ne percepe ca pe un rezolvator de probleme.

Tendinta clinicilor spre practica comuna : Ce înseamnă practici comunitare pentru specializare? 

Dr :
Aveți o influență imensă asupra ei. Ai „picioarele tale libere” pentru asta! Într-o practică unică, un dentist trebuie să se dedice cu adevărat tuturor îngrijirilor de bază, da, este legat. În schimb, ar putea prefera să lucreze la nivel de vârf sau să-și trăiască talentul într-o disciplină. Nimeni nu poate face totul și sa se specializeze în același timp.

Dr :
Să ne luăm ca exemplu  intervenția chirurgicală orală: numărul de persoane care se definesc drept „pacienți cu anxietate” a crescut foarte mult în ultimii ani. Avem propria noastră ambulanță de durere. Colegul este dedicat exclusiv sedării – și mă pot concentra pe operație.

Komet:
Komet oferă nu numai instrumente standard, ci și instrumente speciale. Endodonția s-a dezvoltat chiar într-un câmp de produse separat. Există o soluție pentru aproape orice situație clinică, de la disecția cavității pulpei până la obturare. De aceea, serviciul  include șapte consultanți endo. Adesea, specialiștii sunt chiar motorul noilor dezvoltări .

Tendinta clinicilor spre practica comuna:

Ce dezavantaje pot fi asociate cu o practică dentară?

Komet:

Există această zicală: „Stomatologii sunt soliști”. Trebuie să vă potriviți – ca și în filosofia comună de tratament.

De exemplu, dacă cineva preferă să lucreze cu freza conica, dar celălalt preferă forma cilindrică, va trebui de obicei să fie găsit un numitor comun.

Dr :
Desigur, avem grija de asta în politica noastră de personal. Chimia interpersonală și calificarea trebuie să aibă dreptate.

Avem chiar doi foști practicanți în echipa noastră, un 70 de ani, ceilalți 59 de ani. Ei aduc calități valoroase cu experiența și cunoașterea naturii umane.

Dr :
Poate cititorul se așteaptă acum să susținem zvonul că angajații nu sunt la fel de conștiincioși ca lucrătorii independenți.

Există întotdeauna dentiști cu diferite calificări și experiență. E același lucru cu noi.

Dar doar pentru că suntem atât de mulți, putem distribui pacienții mult mai bine în conformitate cu cerințele dentare. Atunci calitatea tratamentului chiar crește!

Dr :

Trebuie să știm: într-o practică comună, structurile administrative sunt în creștere.

Asta înseamnă creșterea costurilor. Structurile contractuale devin din ce în ce mai complicate.

Dr :
Este uneori perceput ca negativ ca pacientii trebuie sa accepte schimbarea carierei, mai ales atunci cand asistentii sunt instruiti.

Unii oameni au pus deoparte și dimensiunea casei noastre.

Ei au preocupări că tratamentul lor este adăpostit de multe mâini. Dar contrariul este cazul.

Andernach, sediul Clinicii Kirchberg, nu este o zonă metropolitană. 

Practicile comunitare în mediul rural au aceleași șanse ca în oraș?

Dr :
Andernach nu este ombilicul lumii. Primim numeroase aplicații datorită statutului nostru și structurii noastre excepțional de mari și bune practici. Pacientii provin din regiune sau din afara granițelor UE.

Politica HR nu este ușoară în locația noastră rurală. Cu siguranta mai dificil decat in orasele atractive.

Komet:
Da, tragerea în oraș este cu siguranță mai mare decât în ​​mediul rural. Dar tendința spre ocuparea forței de muncă este clar vizibilă la nivel național.

Mulțumesc pentru interviu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *