Perstomo

Piesele de mana si mentinerea corespunzatoare.

intretinerea pieselor de mana

Piese de mana , mentinerea corespunzatoare, verificarea functionalitatii

Piese de mana : Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome, cele mai probabile cauze sunt contaminarea și / sau uzura mandrinei.

  • Pica freza
  • Freze greu de extras
  • Freza trepideaza

Majoritatea problemelor defectuoase  sunt cauzate din cauza lipsei de întreținere corespunzătoare. Pentru a minimiza , acordați atenție următoarelor puncte.

1.  Selectarea frezei
Verificati admisia maximă a vitezei de rotație specificată de producătorul frezei înainte de a selecta un freza.
În special, dacă intenționați să utilizați freza cu o turbină, asigurați-vă că selectați una cu viteza de rotație adecvată.
Frezele cu o lamă mai largă, cum ar fi cea de carbură, au tendința de a se desprinde ușor atunci când se depășește forța de prindere a mandrinei.
Freza, de asemenea, se poate desprinde cu ușurință atunci când o freza lunga este utilizata cu un cap mini.
Freza cu o lamă uzată va avea tendința de a se desprinde ușor și va exercita o influență negativă asupra durabilității rulmentului.

2. Prinderea frezei

Ștergeți freza cu o cârpă curată înainte de a le introduce în piesa de mana . Resturile și alte articole străine care rămân în interior pot determina o forță mai mică.
Atunci când introduceți o freza in turbină, asigurați-vă că o împingeți până la capăt, până când freza se oprește. Adâncimimea insuficienta este extrem de periculoasă.
Asigurați-vă că freza este blocata bine  prin efectuarea unui test de tragere și împingere.

Butonul de tip push-button folosit la turbină, este proiectat pentru a mări forța de prindere pe măsură ce sarcina crește. Printr-un test de tragere și împingere înainte de utilizare, mandrina câștigă o forță de susținere stabilă de la început.

3. In timpul utilizarii

Nu trageți și nu împingeți butonul în timpul utilizării

Piese de mana – Repararea unui blocaj

1.Detașarea cartușului 

Scoateți capacul capului și apoi scoateți cartușul.
2.Scoateți pin-ul de curățare de la capătul din spate al pensulei și introduceți-l direct în duza de pulverizare a apei. Orificiul de apă poate fi deteriorat dacă pin-ul nu este introdus drept sau este forțat în orificiu. Defecțiunea poate cauza ca apa să nu fie pulverizată în unghi drept.
3.Curatarea. Asigurați-vă că pin-ul ajunge la traversarea superioară (traversarea aerului ) și apoi curățați resturile de acolo prin utilizarea periei de curățare.
4.Suflați aerul din partea din spate a piesei de mână folosind o seringă.
5.Când plasați cartușul înapoi în capul piesei de mână, asigurați-vă că inelul O este fixat corespunzător.
În cazul în care se constată înfundarea  sau neîmbinare de cuplare, contactați service-ul pentru reparații.

Piese de mana : RECOMANDĂRI PRIVIND LUBRIFIEREA

Lubrifierea circuitului de aer și apă nu este suficientă, prin urmare asigurați-vă că ați lubrifiat capul și mandrina. Dezasamblați piesa de mână ori de câte ori puteți și lubrifiați parțial. Este foarte recomandat să curățați cu grijă și să lubrifiați piesele folosite pentru lustruire, deoarece pasta de lustruire tinde să intre în partea capului.

Lubrifiați părți separate?
Dacă conectați o piesă de mână dreaptă sau contra-unghi la micromotor imediat după lubrifiere și o puneți in piesa de mână, acest lucru cauzează funcționarea defectuoasă a micromotorului, deoarece reziduurile de ulei pot pătrunde în micromotoare. Asigurați-vă că descărcați excesul de ulei lăsând piesele pe un stand . Apoi, conectați-vă la micromotor și pormiti piesa aproximativ 30 de secunde. Dacă vedeți că excesul de ulei încă iese din partea frontală a piesei de mână, ștergeți-l cu grijă și rulați-l până când nu vedeți nici un ulei descărcat. Uleiul de pe suprafața dinților poate împiedica obținerea unor efecte corecte de tratament.

Notificari importante de pe prospecte

1.Simbol pentru dezinfectare

desinfection-ready-symbol
Acest simbol al produsului  înseamnă că produsul poate fi curățat și dezinfectat cu un dezinfectant termic.

2.Simbol pentru autoclavare

desinfection-ready-symbol
Acest simbol pe produs înseamnă că produsul poate fi sterilizat la autoclav la maximum 135 ° C.
3.Recomandari:
  • Verificarea vizuală a pieselor de mama pentru orice slăbire și / sau deteriorare imediat după fiecare utilizare. Folosiți îmbrăcăminte de protecție atunci când manipulați piesele de mana (mănuși rezistente la rupere, ochelari de protecție și eventual protecția gurii). Utilizarea apei demineralizate pentru spălarea instrumentelor.
4.Avertizare:
  • Nu scufundați mânerele în soluții de dezinfectare. Nu utilizați o baie ultrasonică pentru curățarea / spălarea pieselor de mână.

CIRCUITUL DE APROVIZIONARE A APEI

Dacă întâmpinați oricare dintre următoarele erori, încercați remedierea pas cu pas descrisă mai jos.

  • Alimentarea cu apă insuficientă
  • Aprovizionare neregulată cu apă
  • Nu pulverizează
  • Nici o apă

Identificarea blocajului

Furtunul

Deconectați turbina din furtun pentru a vedea dacă există suficientă alimentare cu apă de la furtun. Dacă nu există suficientă alimentare cu apă, cauzele cele mai probabile sunt înfundarea furtunului, conexiunea slabă, presiunea scăzută a apei sau funcționarea defectuoasă a scaunului stomatologic.

Cupla

Atașați o cupla la furtun, apoi executați un test. Dacă nu există suficientă alimentare cu apă, veți ști că blocajul se află în interiorul articulației de cuplare.
a. Înfundarea cauzată de scara apei
b. Presiune insuficientă a apei provocată de cuplarea slabita

Corpul turbinei

Conectați corpul turbinei (fără cartuș) la cuplaj și efectuați un test. Dacă nu există suficientă alimentare cu apă, veți ști că blocajul se află în interiorul corpului turbinelor.
a. Înfundarea cauzată de crustele din jurul găurii de apă
b. Înfundarea în circuitul de apă al corpului turbinei

Cartuş

Dacă observați o cantitate suficientă de apă la Pasul 3 de mai sus, înfundarea trebuie să fie în cartuș.

a. Duză de pulverizare a apei înfundată

Mentinerea pieselor de mana

PREPARAREA

Contra-Unghi: Scoateți contra-unghiul de la motor și detașați freza de mandrină.

Turbina cu aer: Scoateți turbina de aer din cuplaj și detașați freza de mandrină.

Aduceți instrumentele într-o zonă specială de decontaminare. Îndepărtați contaminanții organici cu o ștergere de hârtie.

CURĂȚARE

Manual: Curățați suprafața exterioară a piesei de mână cu apă curgătoare (<38 ° C, se recomandă utilizarea apei demineralizate).

Piesele sunt pregătite pentru dezinfectare termică și, prin urmare, pot fi spălate și dezinfectate folosind un termo-dezinfectant. Când utilizați un termo-dezinfectant, asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului.

LUBRIFIERE

Esențială după dezinfecție termică . Esențială înainte de procesul de sterilizare

Manual: Lubrifiați piesa de mână folosind spray. Pentru a împiedica apariția de pulverizatoare în mediul înconjurător, utilizați o cârpă absorbantă. Expirați lubrifierea în exces.

Automatizat: Curățați și lubrifiați piesele de mână . Asigurați-vă că utilizați adaptorul drept pentru fiecare piesă de mână.

STERILIZARE

Puneți piesele de mână într-o pungă de sterilizare și sigilați-le. EN13060 4.6.3 recomandă autoclavizarea timp de 20 de minute (minimum timp de așteptare) la 121 ° C sau 15 minute (minimum timp de menținere) la 132 ° C.

DEPOZITARE

După ciclul de sterilizare, scoateți imediat piesele de mână din autoclavă. Păstrați-le în depozit fără praf, sterilizat sau adu-le într-o cameră de tratament pentru utilizare.

Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *