Perstomo

Pedodontia si Noul produs – coroane din otel ” Kids Crown”

Pedodontia si Noul produs – Coroane din otel ” Kids Crown”

Pedodontia – Avantaje ale Coroanelor din oțel inoxidabil :

 Cabinet – ” Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim când sugeram o coroană din oțel inoxidabil  pentru copil este: de ce nu putem plasa o coroană albă?

Aceasta este o întrebare foarte ușor de înțeles.

Putem face o coroană albă, dar majoritatea stomatologilor pediatrici preferă să facă o coroană din oțel inoxidabil din câteva motive:

-Pentru o lungă perioadă de timp, coroanele din oțel inoxidabil au fost singura opțiune de tratament.

Prin urmare, cercetătorii au avut timp să dezvolte, să îmbunătățească și să restructureze coroanele din oțel inoxidabil și materialele folosite pentru a le plasa, pentru a obține rezultate optime.

Coroanele din oțel inoxidabil pot avea rezultate excelente pentru longevitate, rate de succes și reținere .

-Nu trebuie să eliminați structura dintelui – coroanele din oțel inoxidabil sunt mai subțiri în comparație cu coroanele din zirconiu, prin urmare nu trebuie să îndepărtați mai mult dinte pentru a se potrivi o coroană din oțel inoxidabil.

Când vine vorba de conservarea structurii dintelui natural, este în interesul copilului dumneavoastră să facem acest lucru.
  • coroanele din oțel inoxidabil asigură funcția și restabilește dintele, dezavantajul este că estetic vor fi „de argint” în culoare.

Conceptul greșit este că acesta este un „argint” dăunător sau confundat cu mercurul folosit în „umpluturi de argint”.

Nu este cazul, „argint” este frecvent folosit pentru a descrie coroanele, deoarece culoarea lor este de argint, dar materialul este oțel inoxidabil.

-Coroanele din zirconiu, cunoscute și sub denumirea de coroane albe, oferă un rezultat mai estetic.

-Coroanele din zirconiu sunt asemănătoare cu un material din porțelan care nu se poate îndoi sau ajusta (cum ar fi oțelul inoxidabil).

Prin urmare, obtinerea unei adaptari perfecta la dintele copilului poate fi o provocare .

Periajul bun și folosirea aței dentare sunt deosebit de importante în aceste cazuri!

-Costul materialului pentru zirconiu este mai mare, ceea ce face ca si costul  pentru coroane de zirconiu să depășească costul coroanelor din oțel inoxidabil.

-Știm că sunt multe de luat în considerare!

Faptul că copilul dvs. poate avea nevoie de o coroană pentru un dinte  poate fi un șoc, însă alegerea celei mai bune obtiuni pentru copilul dvs. este pasul următor!

Deci, dacă se întâmplă să fii unul dintre părinții care aude cuvantul coroana , nu te îngrijora, te-am acoperit! „

Coroane pedo din otel inoxidabil

FOLOSIRE :

Anestezia locala si plasarea foliei de diga:

Deoarece prepararea se va realiza partial subgingival este sugerat sa se utilizeze si folie de diga pentru izolare , se recomanda administrarea anesteziei locale. Inaintea plasarii foliei de diga va rugam sa reverificati dintele de efecte secundare cauzate de zona carioasa.

Se realizeaza reductia ocluzala pentru a obtine o reducere de aproximativ 1 -1.5 mm. Luand in considerare ocluzia se va decide daca este necesara doar o preparare partiala sau chiar deloc.

Prepararea clinica a dintelui :

Prepararea este foarte importanta pentru stabilitatea si mentinerea coroanei.

Zonelor meziale si distale li se vor indeparta punctele de contact , creand spatiu intre dintii invecinati .Reductia ocluzala va crea spatiu intre dintele antagonist si cel preparat.

Reductia ocluzala:

Utilizand o freza diamantata cu varf plat se realizeaza reductia ocluzala de 1-1.5 mm. Cand utilizati folie de diga , reductia se calculeaza tinand cont de marginea gingivala a dintelui invecinat.

Deoarece nivelul reductiei ocluzale poate sa varieze din cauza planului ocluzal al fiecarui dinte , reductia ar trebui realizata minim astfel incat dupa aplicarea coroanei inaltimea acesteia sa nu fie prea scurta.

Reductia mezio-distala:

Utilizand o freza lunga efilata , se va indeparta suprafata meziala si distala.Scopul este de a plasa coroana reducand in mod minimal din suprafata mezial-distala.

Fixati coroana clinica ( bontul ) astfel incat o sonda sa poata trece usor intre suprafetele meziale si distale in raport cu dintii invecinati.

Marginea gingivala ar trebui sa fie nedetectabila / preparare tangentiala.

Finalizarea:

Indeparteaza toate unghiurile , realizand o coroana de forma rotunda .

Desii se poate sa se indeparteze si din zona buco-linguala pentru a ajusta marimea , sa se realizeze in mod minimal.

Pastreaza forma naturala ,pe cat posibil , a zonelor vestibulare si orale pentru forta de mentinere a coroanei din otel inoxidabil.

Alegerea si ajustarea coroanei:

Selecteaza marimea potrivita a coroanei. Masurati zona mezial-distala intre punctele de contact cu dintele invecinat.

Sugeram sa utilizati cea mai mica coroana dintre cele care se vor potrivii.

Dupa indepartarea foliei de diga , in momentul verificarii spatiului ocluzal si adaptarii coroanei , se recomanda o atentie sporita pentru a evita inghitirea sau aspirarea coroanei de catre pacient.

Alegerea coroanei de copii :

Masurati zona mezio-distala intre punctele de contact cu dintele invecinat si alege o coroana din otel inoxidabil de aceeasi marime.

Ajustarea:

Taie si ajusteaza zona gingivala a coroanei din otel astfel incat sa obtinaa potrivire cu marginea gingivala. Gingia se va alibi odata cu asezarea unei coronae bine adaptate. Daca se observa o albire in exces , luati in considerare alternativa de a reduce din inaltimea coroanei.

Ajuta daca zgariati cu o sonda o linie pe coroana din otel de-a lungul conturului gingival .

Coroana poate fi taiata la un 1 mm sub linia marcata cu sonda. Apoi marginile coroanei trebuie ingustate si netezite cu freze/gume de finisare si lustruire.

Adaptarea marginala:

Coroana se poate taia cu o foarfeca si se poate strange cu un cleste adecvat pentru a va asigura ca s-a realizat o buna adaptare marinala.

Cimentarea si fixarea:

Dupa ajustare , marginile coroanei pot fi prelucrate cu o piatra care nu creaza incalzire si lustruita cu un disc cauciucat. In acest moment coroana este pregatita pentru cimentare.

Cimentarea se poate face cu glas ionomer, glas ionomer modificat , ciment polycar-boxylate sau ciment din fosfat de zinc.

Coroanele din otel inoxidabil au nevoie de mai mult ciment decat cele permanente.

Plasarea se realizeaza dinspre zona linguala si se roteste peste dintele preparat catre zona vestibulara. Important este sa alegeti coroana care opune rezistenta cea mai mica. La plasare corona deseori realizeaza un sunet de click in timp ce trece peste zonele nepreparate.

Cimentul in exces va iesii de sub coroana.

Daca nu exista ciment in exces , poate fi un semn ca nu a fost utilizat indeajuns si acest lucru poate duce la o cadere timpurie a coroanei.

Permite pacientului sa muste dintr-un rulou de bumbac pana cand fixarea este realizata.

Cimentul in exces se poate elimina cu o sonda  , ata dentara sau un scaler adecvat. O ultima verificare marginala si ocluzala este indicata pentru a va asigura ca pacientul nu prezinta disconfort.

Depozitarea :

Se depoziteaza intr-un recipient sigilat , evitand luminea directa a soarelui , la temperature camerei.

Atentie :

Citeste instructiunile inainte de utilizare .Ai grija sa nu te ranesti in timp ce manevrezi o coroana.

A nu se utiliza in cazul in care exista alergii la metale. Acest produs este recomandat inspre a se folosi doar de catre medici dentist .

A se utiliza o singura data.

A fost creat ca metoda temporara pana cand se poate aplica pacientului o coroana permanenta sau metoda temporara pentru copii cu dinti de lapte deteorati pana in momentul cresterii dintilor permanenti.A nu se utiliza in alt scop decat cel precizat in prospect.

Brosura de comanda : 

Distribuitor : Hdental Store

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *