Perstomo

Freze pentru fațete perfecte

Freze pentru fatete perfecte

Fațetele din ceramică au devenit o alternativă serioasă la restaurările convenționale și mai invazive.

Între timp, tratamentul inițial pur și estetic cu fatete a devenit mult mai versatil.

Diferențele sunt în primul rând la fatete geometriile diferite de pregătire și în al doilea rând liniile funcționale de pe suprafețele palatinala a caninilor. O condiție prealabilă importantă pentru succesul clinic a fatetelor ceramice este prepararea sistematică, care reduce substanța, care este, în mod ideal, limitată.

Acest lucru prezintă încă o provocare specială

Ambele tipuri de fatetari sunt discutate de Priv.-Doz. Dr. Ahlers și prof. Dr. Edelhoff care a dezvoltat setul 4686 / ST Komet.

Freze pentru fatete perfecte (PVP).

Fatetele durează mult mai mult atunci când smalțul este marcat corespunzator, asigurând o legătură sigură de adeziune: prin urmare, marcajul este extrem de important. De aici începe marcajul de adâncime cu frezele de ghidare Komet.

Chiar dacă poziționarea frezei este prea abruptă, aceasta împiedică depășirea adâncimii de penetrare prevăzuta. Setul de preparare a fatetelor perfect 4686 / ST este clar structurat, iar materialele informaționale suplimentare, rezumate în broșura PVP , oferă informații valoroase despre subiectul extins al fatetelor ceramice. Complementul perfect pentru onlay-uri de ocluzie (adică „fatete” în regiunea posterioară) este setul de ocluzie 4665 / ST .

Studii ulterioare privind onlay-ul de ocluzie și pregătirea fatelelor perfecte de Prof. Edelhoff și PD Dr. med. Ahlers
Edelhoff și colab. Restaurări anterioare: Performanța fatetelor ceramice. Quintessence Int. 2018; 49 (2): 89-101
Edelhoff D., Sorensen DA. Îndepărtarea structurii dinților asociata cu diverse modele de pregătire pentru dinții anterioari. J Dentă protetică. 2002 mai; 87 (5): 503-9.
Declarație comună a DGZ și DGZMK. M. Federlin, W. Guertsen, B. Haller, G. Schmalz: „Restaurari ceramice a dinților: incrustări, coroane parțiale și fatete”. DZZ 62 (09) 2007
Pregătirea fatetelor ceramice mai sigure, PD Dr. med. Oliver Ahlers, prof. Dr. Daniel Edelhoff, Revista stomatologică 02/2019

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *